Седем канала звуково съвършенство със средния клас ONKYO RZ серия A/V приемници

TX-RZ820 с 180 W  и TX-RZ720 с 175 W / канал са пример за способността на Onkyo да доставя емоциите от музика, филмовите сцени и саундтраците на игрите. Динамичното усилване на аудио управлява високия моментнен ток чрез нисък импеданс, за да контролира точно големите драйвери на високоговорителите, като реагира на мълниеносните промени в масираните, постоянно движещи се аудио вълни.

Блестящо бърза динамична реакция, изключителна преходна производителност и широкоспектърно възпроизвеждане от 5 Hz до 100 kHz се съчетават, за да изразят естествената енергия на звука.

Захранвано чисто аналогови сигнали от висококачествен 384 кХц / 32-битов AK4458 D / A конвертор подсилена от VLSC ™ технология за филтриране, която премахва финния цифров шум, динамиченото аудио усилване предизвиква богат и музикален звук, дори и при високото THX Cinema Референтно ниво.

И двата приемника декодират Dolby Atmos® и DTS: X ™ обектно-базирано аудио и идват с отделни решения за преобразуване с увеличаване наследените саундтраци, а AccuReflex подсигурява точен поетапно привеждане в съответствие на ниски и високи звуци насочени към позицията на слушане, когато се използва с Dolby Atmos високоговорители.

За потребители, които искат обемно звуково да отговарят на техните 4KTVs, шест HDMI® входа подкрепят Транзитна на Dolby Vision ™, HDR10, HLG (Hybrid Log-Гама), BT.2020 и 4K / 60p / 4: 4: 4/24 Битов видеоклип. И двата модела включват предни HDMI входове * 1 и HDMI изход за зона 2 за разпределяне на видео от следващо поколение на втори дисплей.

TX-RZ820 и TX-RZ720 са снабдени с 5 GHz / 2,4 GHz Wi-Fi®, за да поддържат поточно предаване на музика без радиосмущения и безжично аудио дистрибуция в няколко помещения.

Удобното стрийминг през AirPlay или от поддържаните музикални приложения чрез вграден Chromecast * 2, както и приложението DTS Play-Fi® * 2 улесняват безпроблемното слушане, докато технологията Bluetooth® е включена за безжично предаване на почти всеки аудио от Мобилни и персонални компютри.

Потребителите могат да избират песни от информационни адреси * 3 * 3 Spotify®, TuneIn * 3 и Deezer * 3 посредством приложението на Onkyo Controller * 4 за Ipad, iPhone, лаптоп лампа и Android ™ устройства и се стекат на приемника, докато отразявайки възпроизвеждане на избор NCP -302 високоговорители над FireConnect ™ * 5, захранвани от Blackfire. Аналоговите сигнали, въведени чрез външни аудио терминали * 6, могат да се споделят и безжично, включително винилови албуми от входа за фоно.

Приложението Onkyo Controller предоставя лесен за използване интерфейс за изследване на музикални библиотеки на медийни сървъри и мобилни телефони и за управление на A / V приемника. Hi-Res аудио в директни DSD 11.2 MHz * 7, DSD 5.6 MHz * 8, Dolby® TrueHD * 9, както и FLAC, WAV, AIFF и ALAC до максимална резолюция 192 kHz / 24-bit.

Кабелната аудио дистрибуция е друга силна точка. TX-RZ720 включва изходи за високоговорители от изходната зона 2 и изход с предварително зададени честоти с DAC за мрежови, S / PDIF, HDMI и аналогови източници, докато TX-RZ820 има изходи от зона 2 и Zone 2 / Линия * 10 изхода. И двата модела включват независим баланс, тон и контрол на силата на звука за всяка зона.

Освен увеличаване на мощността на TX-RZ720 и надстройки за избор на аудио компоненти, TX-RZ820 добавя VLSC ™ на всички седем канала; Алуминиев преден панел, врата и контрол на силата на звука; 7.2-канални предусилватели за външно усилващо свързване; И Whole House Mode за лесно едновременно възпроизвеждане на няколко зони. И двата модела добавят екструдиран алуминиев радиатор с вентилатор за охлаждане.

Фокусирани върху лесна интеграция в дома, двата модела имат 12-вотово задействане, IP контрол и настройка през LAN, RS-232 терминал, IR вход и допълнителен комплект за монтаж на рафтове, който позволява или да се включи в съществуваща система за домашна автоматизация.

Насочени към потребители, които желаят потапящ, завладяващ и точен звук от компоненти, които са лесни за употреба и са построени за последно, TX-RZ720 и TX-RZ820 водят своя клас. Значителната инвестиция в научноизследователската и развойна дейност е направила двата модела безпроблемни, за да работят ежедневно, като същевременно дават максимална производителност в 5.2.2 канални обектно аудио среди.

 

* 1. Предният HDMI вход не поддържа 4K / 60p / 4: 4: 4/24-битово видео, HDR10, Dolby Vision, HLG или BT.2020. * 2 Активирани с бъдеща актуализация на фърмуера. * 3 Наличието на услуги може да варира в зависимост от региона. Моля, потвърдете преди покупката. Може да се изисква абонамент. * 4 Моля, проверете изискванията за OS и устройството в App Store или Google Play ™. * 5 FireConnect ™ е технология, базирана на Blackfire, предоставена от Blackfire Research Corp., САЩ. Стимули за вземане на проби от 44,1 kHz и 48 kHz се поддържат. * 6 Споделянето на аудио от външни аналогови входове зависи от модела и е активирано с бъдеща актуализация на фърмуера. * 7. само TX-RZ820. Не се поддържат в безжична локална мрежа. 8 Не се поддържа в безжична локална мрежа. 9. Възпроизвеждане на Dolby TrueHD само чрез USB вход