DTS Play-Fi, Onkyo и Pioneer обявиха поддръжката на API на Amazon Alexa Connected Speaker

Гласовото управление на избрани DTS Play-Fi продукти, включително продуктите на Onkyo и Pioneer Home A / V, чрез продукти с активиране на Alexa, ще бъдат достъпни през Q1 2018

Onkyo, лидер в интелигентните, усъвършенствани и напълно потапящи се развлекателни решения, обяви днес, че продуктите с Onkyo и Pioneer DTS Play-Fi®, включително AVR, звукови барове и високоговорители, скоро ще поддържат API на Amazon Alexa Connected Speaker API, което ще позволи избор на музика с глас и контрол чрез устройство с активност от Алекса, включително Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Amazon Tap, Amazon Fire TV или някой от двата нови DTS Play-Fi безжични високоговорителя, Гласова услуга – Onkyo Smart Speaker P3 и Pioneer Elite Smart Speaker F4 – които ще започнат да се доставят в края на Q3 / началото на Q4. Технологията DTS Play-Fi позволява едно или повече устройства да бъдат свързани помежду си за възпроизвеждане на мултимедийно съдържание на поточно съдържание на Alexa и безпроблемно взаимодейства с други продукти, активирани с Alexa, за да осигури пълен групов контрол върху възпроизвеждането на музика.

Onkyo и Pioneer ще пуснат контрола на Alexa през приложните програмни интерфейси (API) на Connected Speaker към стотици актуални и нови DTS Play-Fi продукти * чрез актуализации на фърмуера, започващи през Q1 2018.

“С помощта на DTS Play-Fi на Alexa и Connected Speaker API потребителите ще могат да контролират цялата аудио система, изградена от марките, които пожелаят и контролират с гласовата услуга, която харесват”, каза Дани Лау, генерален мениджър на DTS Play-Fi дивизията в Xperi. “Технологията DTS Play-Fi осигурява на потребителите безценен избор на продукти, вариращи от AVR към системи за начин на живот до преносими високоговорители и всичко между тях от някои от най-престижните марки в аудио индустрията като Onkyo и Pioneer.”

“Чрез интегрирането на приложенията API Connected Speaker и DTS Play-Fi, ние въвеждаме контрола на Alexa в стотици Onkyo и Pioneer DTS Play-Fi продукти”, каза Nobuaki Okuda, директор и главен технически директор, Onkyo Corporation и президент, Onkyo и Pioneer Technology Corporation. “Нашите клиенти ще се радват на предимствата на най-голямата екосистема за контрол на гласа в света, свързвайки се с най-широката и най-изчерпателна технология за стрийминг в няколко помещения, която предлага безпроблемно умно домашно преживяване”.

По-рано този месец Onkyo и Pioneer започнаха да пускат актуализации на фърмуера върху няколко продукта, за да добавят поддръжка за DTS Play-Fi многокамерна аудио технология с допълнителни актуализации на продуктите, предназначени за разпространение през Q3 и Q4 от 2017 г. Повече от 200 нови и настоящи Onkyo и Продуктите на Pioneer ще започнат с DTS Play-Fi поддръжка чрез софтуерна актуализация.

DTS Play-Fi технологията дава възможност за безжично многоканално безжично аудио поточно предаване от най-популярните музикални услуги в света, включително Amazon Music, Deezer, iHeartRadio, KKBox, Napster, Qobuz, QQ Music, Pandora®, SiriusXM, Spotify и Tidal както и лични музикални библиотеки на всеки поддържан продукт. Екосистемата DTS Play-Fi разполага с най-голямата колекция от продукти в цялото безжично аудио пространство, с повече от 30 оперативно съвместими високоговорителя, звукови батерии, приемници и приемници от най-добрите имена в премиум аудио. Платформата PlayStation DTS позволява продуктите от различни марки да работят безпроблемно, като предлагат на потребителите оптимизиран опит за слушане на цели дома, без ограниченията на системата за една марка.

Предимства на DTS Play-Fi технологията

Опит с мултимедийни, мултизонални и мултимедийни слушания: Свържете няколко аудио системи, които включват технологията DTS Play-Fi в зона и се насладете на музика във всяка стая в дома ви, перфектно синхронизирана без закъснение. да създавате няколко зони и да предавате различни музика към различни стаи от едно и също устройство. Всеки потребител в дома може едновременно да поток от различни устройства и персонални компютри, които включват DTS Play-Fi софтуер към DTS Play-Fi-enabled продукти.
Изключителен звуков опит: Технологията DTS Play-Fi безжично предава висококачествено без загуба на звук.
Цялостна гама: Технологията DTS Play-Fi работи навсякъде, където се използва вашият Wi-Fi®, дори и да се използват разширители на обхвата. Той също така работи по Ethernet, Powerline и други IP-базирани мрежови технологии. Няма нужда от собствени мостове или маршрутизатори. Повечето домове вече разполагат с всичко необходимо.
Поток на всичко. Управление Всичко: В допълнение към стрийминг музикалните услуги, потребителите могат да изтеглят Play-Fi приложения за Android ™, iPad, iPhone и Kindle Fire, за да получат достъп до повече от 20 000 радиостанции, подкасти, местни музикални устройства, базирани музикални услуги. Настройване, свързване и управление на всички високоговорители в мрежата от същите опростени интерфейси.
Аудио / видео ** Синхронизиране с компютър с Windows: технологията DTS Play-Fi поддържа истинска аудио / визуална синхронизация при стрийминг на аудио от YouTube ™, Hulu, Netflix, Amazon Video или друг източник на видео към DTS Play-Fi високоговорител от Windows ® PC. Технологията DTS Play-Fi е единствената платформа за множествено предаване, която предлага синхронизиране на синхронизацията на устните