Светлина и цветове – наситени и жизнени като в самата природа: Dolby Vision – новият видео стандарт сред ресивърите за домашно кино от Onkyo

От залез, през синьо небе и есенни листа, до вечерни светлосенки – естествените природни гледки са изпълнени с голяма разновидност на цветни импресии и яркост, каквато видео форматите до сега не можеха да пресъздадат с точност. Dolby Vision е вече тук, за да запълни тази празнина обогатявайки съществуващите HD стандарти за картина с цвят и динамика на светлината, каквито за първи път могат да се наречат напълно съвпадащи с цветовата и светлинна структура в природата и човешкото възприятие за нея.
Dolby Vision вече се поддържа от новите модели  Onkyo ресивъри за домашно кино при всички HDMI връзки :  Onkyo TX-RZ820, TX-NR575E и TX-NR474 рсивъри предават  Dolby Vision сигнали и мета-данни в преминаващ режим (pass-through) от плейър към дисплей.

Тази нова способност ще бъде прибавена към много модели ресивъри от 2016 г. под формата на безплатна актуализация на фърмуеър през декември 2017 г.
Onkyo въвежда тази актуализация за своите модели ресивъри: PR-RZ5100, TX-RZ3100, TX-RZ1100, TX-RZ710, TX-RZ610, TX-NR757, TX-NR656 и TX-NR555.

Защо синьото небе не е било толкова ярко на домашното кино до сега

Диапазонът на яркост дори при последните видео стандарти използвани с Blu-ray дискове е ограничен, защото те се основават на възможностите на класическите CRT монитори. Технологията Dolby Vision първа по рода си има предимството да използва динамиката на съществуващите до момента и на бъдещите дисплеи значително увеличавайки референтната яркост от 100 свещи/кв. м. до 10,000 свещи/кв. м. Резултатът не е просто една ярка картина, – това е възможно и без Dolby Vision – а комбинация от наситени цветове и сатурация така, както съществуват в природата, но в степен каквато не сме могли да възпроизведем до сега.

Всички цветове и контраст – както режисьорът ги е пожелал – гарантирани!

Dolby Vision гарантира на любителите на домашно кино, че ще гледат кино продукциите точно както режисьорите и дизайнерите на осветление са ги създали. Това се постига от прецизното взаимодействие на множество функции. Приравнени референтни монитори служат за мастеринг, като същевременно всички дисплеи и телевизионни приемници сертифицирани за Dolby Vision са калибрирани от производителя в сътрудничество с Dolby инженерите. Също така динамичните мета-данни във видео сигнала запазват настройките и ги пренасят от студиото директно към всекидневната или домашното кино.